Cursusaanbod

Wel en niet....


Wij geven les op een postieve manier.

Het stimuleren van gewenst gedrag en aanbieden van alternatieven bij ongewenst gedrag zijn daar onderdeel van.


Bij ons is het niet toegestaan een

prikband, sliplijn e.d. te gebruiken.

Een gladde lijn of tuig zien wij graag.


Fysieke correcties zorgen er alleen voor dat de hond stopt met het ongewenste gedrag om de correctie te vermijden. De hond leert echter niet welk gedrag dan wel de bedoeling is. Wij bieden alternatieven om op een prettige hondwaardige manier samen te werken.


Graag tot ziens op ons trainingsveld.
Lesschema en aanvullende informatie Gehoorzaamheid-Socialisatie cursus.


Onze cursussen starten in januari, april en september.

Wij zijn aanwezig op dinsdagavond, donderdagavond, zaterdag- en zondagochtend.


Onze gediplomeerde instructeurs geven op een positieve manier les. Het belonen van gewenst gedrag en inzetten van alternatieven bij ongewenst gedrag. Fysieke correcties zijn bij ons uit den boze, evenals correctie middels prikbanden en/of slipkettingen. De samenwerking tussen geleider/eigenaar en hond is gebaseerd op onderling respect, begrip voor uw hond en vertrouwen in elkaar. Een band voor het leven en plezier voor beiden!


Cursussenaanbod

Basis 1/Puppyklas, het doel van deze cursus is naast het aanleren van de eerste oefeningen, vooral een goede samenwerking tussen geleider en hond te realiseren. Het leren herkennen van - en inspelen op de signalen bij uw hond. De mens achter de hond laten onderzoeken wie zijn/haar hond is.

We doen dit door (aandachts)oefeningen, standaardoefeningen als wandelen zonder trekken, de zit, of hier, maar vooral spelenderwijs zullen we geleider en hond elkaar leren kenen.


Baisis 2, deze cursus is het vervolg op de Basis 1. Naast nieuwe oefeningen als de Hand-Cue, breiden we het reeds geleerde uit. Ook leert iedereen weer veel over het hondengedrag van zijn/haar en hoe op een hondwaardige manier met je 4-voeter om te gaan.


** Omdat we altijd streven naar succes zullen alle oefeneningen stapsgewijs en voornamelijk aangelijnd worden uitgevoerd.Geen kans om in de fout te gaan voor de hond en natuurlijk wel zo veilig.


A wordt vanaf april 2019 in workshop-vorm aangeboden. Hierover volgt nog een beschrijving.


** Alle stappen in de oefeningen worden individueel bekeken. Wanneer een combinatie geleider/hond nog niet toe is aan een vervolgstap, wordt deze nog niet gemaakt. Veiligheid voor mens en dier staat hoog in ons vaandel, een hond/geleider overvragen is niet juist volgens onze inzichten.


De Basis 1(Puppygroep), Basis 2, bestaan uit 10 lessen van 45 minuten, en worden verzorgd door 2 gediplomeerde instructeurs. A (workshops met diverse onderwerpen) bestaan uit 3 lessen van 45 minuten.

De lesduur voor de puppygroepen is max. 45 minuten, en worden eveneens gegeven door 2 gediplomeerde instructeurs.


Wij starten regelmatig met een Puppyopvang groep

**De puppyopvang is een instroom groep.

Iedereen met een pup van 9 weken oud kan hier instromen.

Deze lessen duren 45 min. Dit staat dan vermeld op onze site.

Puppy opvang is niet structureel.

De opvang is afhankelijk van de wachtlijst.


Dieren, maart 2019