Cursusaanbod

Wel en niet....


Wij geven les op een postieve manier.

Het stimuleren van gewenst gedrag en aanbieden van alternatieven bij ongewenst gedrag zijn daar onderdeel van.


Bij ons is het niet toegestaan een

prikband, sliplijn e.d. te gebruiken.

Een gladde lijn of tuig zien wij graag.


Fysieke correcties zorgen er alleen voor dat de hond stopt met het ongewenste gedrag om de correctie te vermijden. De hond leert echter niet welk gedrag dan wel de bedoeling is. Wij bieden alternatieven om op een prettige hondwaardige manier samen te werken.


Graag tot ziens op ons trainingsveld.
Lesschema en aanvullende informatie


Onze cursussen starten in januari, april en september.

Wij zijn aanwezig op dinsdagavond, donderdagavond, zaterdag- en zondagochtend.


Onze gediplomeerde instructeurs geven op een positieve manier les. Het belonen van gewenst gedrag en inzetten van alternatieven bij ongewenst gedrag. Fysieke correcties zijn bij ons uit den boze, evenals correctie middels prikbanden en/of slipkettingen. De samenwerking tussen geleider/eigenaar en hond is gebaseerd op onderling respect, begrip voor uw hond en vertrouwen in elkaar. Een band voor het leven en plezier voor beiden!


Cursussenaanbod


Basis 1/Puppyklas, het doel van deze cursus is vooral een goede samenwerking tussen geleider en hond te realiseren. Het leren herkennen van - en inspelen op de signalen bij uw hond. De mens achter de hond laten onderzoeken wie zijn/haar hond is en op welke manier jullie het best samenwerken. 

We doen dit door (aandachts)oefeningen, standaardoefeningen als de zit, lig of hier, maar veel leuker is het om spelenderwijs geleider en hond elkaar te laten leren kenen.

Ons aanbod is voornamelijk op de praktijk gericht. Kennis opdoen op het veld en dit samen met je hond in de dagelijkse praktijk ten uitvoer brengen.


Basis 2, in dit lesblok gaan we door waar we gebleven waren. Op een totaal nieuwe manier wordt het vertrouwen in elkaar steeds groter. Vanuit deze bandsamenwerking tussen mens en hond, kan jij je hond alles leren.

Maar eerst gaan we samen ontdekken hoe ieder duo zich het beste voelt.

Spelenderwijs leren, wie wil dat nou niet?


Les op maat: alle stappen in de oefeningen worden individueel bekeken. Wanneer een combinatie geleider/hond nog niet toe is aan een vervolgstap, wordt deze nog niet gemaakt. Veiligheid voor mens en dier staat hoog in ons vaandel, een hond/geleider overvragen is niet juist volgens onze inzichten.


Met de kennis die je als cursist tegenwoordig opdoet bij KC Dieren en Omstreken, kan je met je hond "de hele wereld aan". Daarom is besloten na de Basis 2 diverse workshops aan te bieden. Denk hierbij aan Jacht (Basis & Gevorderd), Hoopers, de Stabiele Hond (Basis & Gevorderd). 

Samen richten we ons in 3 lessen op specifieke onderwerpen, en kan iedere combinatie kiezen wat bij hen past.

* Het niveau van deze workshops is vergelijkbaar met het vroegere B-lesaanbodDe Basis 1-Puppygroep en Basis 2-Jonge Honden, bestaan uit 10 lessen van 45 minuten, en worden verzorgd door 2 gediplomeerde instructeurs. Workshops, met diverse onderwerpen, bestaan uit 3 lessen van 75 minuten.


Wij starten regelmatig met een Puppyopvang groep

**De puppyopvang is een instroom groep.

Iedereen met een pup van 9 weken oud kan hier instromen.

Deze lessen duren 45 min. Dit staat dan vermeld op onze site.

Puppy opvang is niet structureel.

De opvang is afhankelijk van de wachtlijst.


Dieren, maart 2019